Ausztria, Erlebnisland Eberstein pihenés, üdülés a hegyekben (Alpok)

Sok szépet hallottam már Ausztriáról, de az elénk táruló tájak meglepően szépek voltak. Számomra olyan volt mintha egy teljesen más világba, egy új bolygóra érkeztünk volna.
Nézzen körül Ön is Ausztriában! Szállások ITT - a legjobb árak minden településre összegyűjtve - Kattintson a linkre, és nézze a listát!

Erre a bolygóra hosszú út vezetett, persze kevesebb kitérővel és pihenővel hamarabb is odaérhettünk volna. Horvátországi nyaralásunk előtt 3 napos olaszországi látogatást terveztünk á párommal, de az ottani szállásárak túl magasak voltak, és ekkor az interneten véletlenül találtunk rá az Ausztria déli részén (Eberstein) fekvő pici bio-vendégházra. Majdnem végig autópályán vezetett az út, csak az utolsó kb. 35 km-t kellett normál utakon megtenni. Hegyekből volt bőven végig. Egyik hegy után jött a másik völgy, és még inkább egy alagút (több km-esek is) vagy egy viadukt. Nem kanyargós (girbe-gurba) út volt, hanem egyszerűen átszelték a hegyeket az osztrákok. Összesen kb. 6 óra volt az út Budapestről Eberstein-ig eltekintve a kisebb kitérőktől és a pihenőktől.

Eberstein külterületén volt uticélunk (Biolandhaus Arche) 920 méter magasan az Alpokban (a magas Alpok csúcsok alatt), ahová este 8 felé érkeztünk. Csodálatos panoráma (mélységek, terek) tárultak ott a szemünk elé, és még a legelésből hazainduló teheneket is láthattuk az őket vezető vezértehénnel :). Ekkor már fáradtak és éhesek voltunk. Mivel az internetes emailes foglalásunkra nem jött válasz, nem tudtuk biztosan, hogy itt alhatunk-e, de aggódnunk nem kellett mert rengeteg vendégház van a környéken. Ekkor az osztrákok igazán kitettek magukért, leültettek az étkezőben, jött a vacsora (saláta-előétel, leves, főétel és desszert), amit perceken belül tálaltak még a bemutatkozásunk előtt, pedig látszódott, hogy nem számítottak ránk. Szuper volt a vacsora, ami után kiderült, hogy nincs is szobánk, de valahogy megoldják a szállást nekünk. Mi németül nem tudtunk, ők pedig angolul, de egy vendég fordított néha. Amit kaptunk végül, az a véletlenül három napig szabadon maradt 80 négyzetméteres apartman (lakosztály) volt. Ezt a vacsora közben kitakarították, és egyből el is foglalhattuk a meseszép, óriási, mindenben megfelelő szálláshelyünk. Szép és új fenyőbútorok, nappali étkezővel, tágas fürdőszoba mosógéppel és egy nagy háló az onnan nyíló csodálatos kilátást biztosító erkéllyel már nem tűnt drágának a földszinti 33 m2-es mini-apartman áráért (140 EURO/fő 3 éjszakára félpanzióval).

Három nap alatt itt sokat aludtunk, sétálgattunk a patakparton az ezüstbánya felé. A közelben lévő Langsee tavat autóval látogattuk meg, ehhez közel van egy vár is (Burg, Hochosterwitz). Sok kis kedves település és látnivaló van arrafelé, így hosszabb időt is el lehet tölteni aktívan…

A Biolandhaus Arche egy kedves családi vállalkozás, melyet 21 éve működik. Itt dolgozik a 14 éves lány és a 70 éves nagymama is. Kedvesek, mosolygósak, és mindenki többféle munkát végez (mosás, teregetés, takarítás, tálalás, recepció, stb.). Egyik legnagyobb élmény pl. az volt, hogy az utolsó reggelinél a Nagypapa, odalépett minden asztalhoz, és beszélgetett (Honnan jöttünk? stb. „Sógorok”, „magyarok” …)

Pár info: a 10 napos osztrák autópálya matrica 2400 Ft-ba került, és pl. a nagy Spar áruházakban barátságos árak vannak. A benzin éppen pár Ft-tal drágább volt mint nálunk.

Ausztria és a hegyek még visszavárnak, ez igazi kikapcsolódás (telefon, TV és gondok nélkül)…

© 2006 Albumom.com - Utazás, Képek. Minden jog fenntartva. Albumom.com Felhasználási feltételei és Adatvédelmi szabályzata
Médiaajánlat - Reklámozzon az albumom.com-on.